Nieuw Aanbieding! Royal Canin Bulldog Adult 12kg Bekijk groter

Royal Canin Bulldog Adult 12kg

Royal Canin Bulldog Adult 12kg

Nieuw

Royal Canin Bulldog Adult 12kg

Meer details

999 Items

58,95 €

Meer informatie

Royal Canin Bulldog Adult 12kg

Hoewel de Engelse Bulldog dol is op spelen en wandelen, is hij niet atletisch gebouwd. Hij is gemiddeld 33 cm hoog en weegt ongeveer 25kg. Hij kan niet goed tegen warmte en moet zich dan ook niet te lang inspannen.

Kortschedelig
Dit ras is kortschedelig: een platte kop die bijna even breed als lang is, een omhooggekrulde neus en een onderkaak die langer is dan de bovenkaak (onderbeet). Deze kenmerken maken het de Engelse Bulldog lastig eten in de bek te nemen en goed te kauwen. Kauwen is belangrijk om de risico's van tandplak en tandsteen te beperken. Tandsteenverwijdering moet namelijk onder narcose gebeuren, en dit kan levensbedreigende risico's met zich meebrengen.

Verzorging van hart en gewrichten
De Engelse Bulldog heeft meestal geen actieve levensstijl, daarom is zijn energiebehoefte beperkt. Het is dan van groot belang hem niet teveel te voeren, om overgewicht te voorkomen. Overgewicht brengt namelijk ook voor de Engelse Bulldog extra risico's met zich mee, vooral voor zijn hart en de belasting van zijn gewrichten.

Aandacht voor spijsvertering en ademhaling
Door zijn kortschedelige kop en zijn lichaamsbouw heeft de Engelse Bulldog meer aanleg voor spijsverteringsproblemen en kan hij ademhaliingsmoeilijkheden hebben. Zijn middenrif heeft namelijk de neiging het spijsverteringsstelsel samen te drukken. Bovendien ontvangen zijn darmcellen minder zuurstof, waardoor zijn spijsvertering trager werkt, wat op zijn beurt gasophopingen in de buik (meteorismus) en winderigheid (flatulentie) veroorzaakt. Zijn dikke tong, lange zachte gehemelte en nauwe neusgaten kunnen zijn ademhaling verder bemoeilijken.

Recensies

Er zijn nog geen recensies geschreven over dit product

Schrijf uw recensie

Royal Canin Bulldog Adult 12kg

Royal Canin Bulldog Adult 12kg

Royal Canin Bulldog Adult 12kg

Schrijf uw recensie